mersinmersin'demeydanmeydana gelenmeydan okumakmersin büyükşehirmersin büyükşehir belediyesimersin büyükşehir belediyesi'ndeyenişehirmersin yenişehirmersin yenişehir belediyesiyenişehir'deakdenizmersin akdenizakdeniz belediyesiakdeniz'detoroslarmersin toroslartoroslar belediyesitoroslar'damezitlimersin mezitlimezitli belediyesimezitli'detarsustarsus belediyesitarsus'tamersin erdemlierdemli belediyesierdemli'demersin olaymersin kazamersin kavgamersin ekonomimersin ticaretmersin organizemersin sanayimersin limanımersin sağlıkmersin otomobilmersin eğitimmersin gündemimersin yerel habermersin yerel haberlermersin sporiçel idmanyurdumersin idmanyurdumersin futbolmersin fotoğraflarıenflasyonemeklilikötvdövizakpmersin akpchpmersin chpmhpmersin mhpiyi partimersin iyi partimersin siyasetvahap seçerm.mustafa gültakabdullah özyiğitatsız afşin yılmazneşet tarhanmersin sahilmersin marinamersin forum avmmersin pozcumersin üniversitesiüniversite caddesimersin trafikmersin emniyetmersin iş dünyasımersinli iş adamımersinli iş kadınımersin organize sanayi
DOLAR
27,4991
EURO
28,8172
ALTIN
1.612,72
BIST
8.521,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
28°C
Mersin
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
resim yükle

AKDENİZ’DE ‘EVKA EĞİTİM PROJESİ’ SEMİNERİ

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde gerçekleşen; “EVKA Programı Projesi” kapsamında, farklı konularda ev kadınlarına yönelik eğitim seminerleri dizisinin son toplantısı düzenlendi.

AKDENİZ’DE ‘EVKA EĞİTİM PROJESİ’ SEMİNERİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin de katıldığı ve yoğun ilgi gören etkinlikte Kunter Kurt, “Değişen ve Dönüşen Dünyada Duygusal Değil Duygulu Olmak”; Dr. Hanife Tezcan, “Erken Tanı Hayat Kurtarır”; Avukat Firdevs Gültak Hasancaoğlu da “Kadına Şiddetle Mücadelede Haklarımız” konulu birer sunum yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da seminerde yaptığı konuşmasında; aileyi çok önemsediklerini vurguladı, özellikle kadınlar ve gençler için sadece iki yıl içinde birçok projeyi hayata kattıklarını ifade etti. Başkan Mustafa Gültak; “Çünkü ailede çocuğun eğitimi ilk anne kucağında başlar. Kız çocuğu ile erkek çocuğunun bir farkı da yok. İkisi de eşittir. Bu bilincin topluma kazandırılması elzemdir. İnsana veya hayvana olsun, tüm canlara ve canlılara yönelik şiddete ‘hayır’ diyoruz. Kadına şiddet, topluma, insanlığa ihanettir. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleransla mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Kadınların istihdama ve ekonomiye kazandırılmasının önemine değinen Başkan Gültak; “Kadınları önemsiyoruz. Zira şu an binin üzerinde kadına kurs veriyoruz. İŞKUR üzerinden de günlük 30 lira ücret almalarını sağlıyoruz. Ayrıca 2 kadın kooperatifi kurduk. Şu an çalışıyorlar ve ürettiklerini satmaları için Kadın Emeği Diyarı’nda onlara stant açtık. Evlerine katkı sunuyorlar ve özgüven kazandılar. Kendi işini kurmak veya meslek sahibi olmak isteyen kadınlar için ekonomik, sosyal ve kültürel projelere büyük değer veriyoruz. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığımız protokol sayesinde, sadece iki yıl içinde 927 kadının, toplam 3 milyon 193 bin TL kredi almasını sağladık” dedi.

Etkinlikte Avukat Firdevs Gültak Hasancaoğlu ise, “Kadına Şiddetle Mücadelede Haklarımız” konulu sunumunda, ‘Kadına şiddet, aile içi şiddet ve şiddet halinde neler yapılabileceği’ konularında bilgiler verdi. “Türkiye’de, daha doğrusu dünyada kadın olmak çok zor. Kadınlar, eski eşleri, sevgilileri veya hiç tanımadıkları kişiler tarafından şiddete uğramaktadır” diyen Av. Firdevs Gültak; “Maalesef ülkemizde de art arda yüreklerimizi burkan kadına şiddet olaylarına tanık oluyoruz. Bu konuların artık korkusuzcu konuşulması, kadınların bilinçlenmesi ve cesaretlendirilmesi gerekiyor. Türkiye’nin her köşesinde, bastırılmış, ezilmiş, güzel duygulara layık görülmemiş, çocuklarının gözleri önünde katledilmiş veya bu tehlikeleri yaşamış her kadına elimizi uzatabilir, onların hayatına dokunabilir ve onları cesaretlendirip harekete geçmelerini sağlayabiliriz ” diye konuştu.

 AKDENİZ’DE KADINLARA EĞİTİM SEMİNERİ

“Değişen ve Dönüşen Dünyada Duygusal Değil Duygulu Olmak” başlıklı sunumunda Kunter Kurt ise, kaygıyı, korku ve endişeyi kontrol edebilecek bir takım teknikler paylaşıp katılımcılarla da pratikte uyguladı. Kurt, “Nerede imkânsız varsa, orada mümkünü reddetmişsiniz demektir. Her probleme, her soruna bir çözüm mutlaka vardır. Siz yeter ki sakın pes etmeyin, bırakmayın. ‘Nasıl başarılı olurum, neyi nasıl yapabilirim, nasıl istediğim hayatı yaşayabilirim?’ cümleleriyle ilgili kendinize öneriler getirin” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.