Mersin’in Erdemli ilçesi yaylalarında yapılan ardıç ağacı katliamının önüne geçilebilmesi için Mersin Barosu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi öncülüğünde gerçekleşen toplantıda ilimizdeki çevre örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi.
Açıklamada, “Ardıç ağacı katliamı durana kadar sesimizi duyurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.
Çevre örgütleri toplantıda yaptıkları açıklamada, “Ülkemizde birçok yerde çıkan yangınlarla ormanlarımız yok olurken, Mersin’de Toros Dağı eteklerinde kurulu yayla özelliği bulunan köylerde, yaklaşık bir aydır devam eden katliamda binlerce ardıç ağacının kesilmesi, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nce başlatılan gençleştirme çalışması kapsamında 6 köy bölgesinde yaklaşık 70-500 yıllık, 700 bin ardıç ağacının bulunduğu bölgede hala kesimin devam etmesi toplumumuzda endişe yaratırken STK, dernek ve çevreciler olarak, ardıç ağacı katliamı durana kadar sesimizi duyurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesine yer verdi.
Öte yandan Mersin Barosu’nun, ardıç ağacı katliamının durdurulması için Mersin İdare Mahkemesi’ne açılan davaya müdahillik talebinde bulunduğu bildirildi.